De wereld van 5G begint hier | Vodafone

De wereld van 5G begint hier

Ontdek de mogelijkheden van het nieuwe mobiele netwerk

De wereld van 5G begint hier | Vodafone

Vodafone is al begonnen met het testen van de mogelijkheden van 5G, ook al is het in Nederland nog niet beschikbaar. Zo zijn we er helemaal klaar voor als het echt zover is. Maar we doen dat niet alleen. We werken samen in het '5Groningen' initiatief en maken van de stad Eindhoven het eerste echte '5G field lab' in Nederland. Op meerdere plekken in de stad hebben we 5G al aangezet. En samen met bedrijven als PSV, Philips en evenementhal De Effenaar testen we daar met 5G. 

Wat is 5G en wat kan ik ermee?

Simpele upgrade of ongekende gamechanger?

5G is niet zómaar de volgende fase van mobiele netwerken. Natuurlijk zullen de apps op je smartphone nog sneller laden, maar het gaat veel verder dan dat. 5G gaat de wereld zoals we die kennen veranderen. En biedt ongekende mogelijkheden die we deels nog niet kunnen voorzien.

Eén ding is zeker: 5G biedt met hogere snelheden, meer netwerkcapaciteit en ultrakorte responstijden volop nieuwe kansen voor consumenten, bedrijven en overheden. The Internet of Things, Virtual Reality, wij zijn ervan overtuigd dat 5G zowel ons persoonlijke als ons zakelijke leven flink zal veranderen. Waarom we dat geloven? Lees het in de interactieve 5G gids.

5g
De wereld van 5G begint hier | Vodafone

Vodafone experimenteert wereldwijd met 5G

Zelfrijdende auto's en drones. Ambulances die via een videoverbinding in contact staan met het ziekenhuis. Bellen met een 3D hologram. Een voetbalwedstrijd kijken door een virtual reality bril, alsof je in het stadion zit. Het wordt mogelijk dankzij het betrouwbare en snelle mobiele 5G netwerk. Vodafone werkt wereldwijd met bedrijven en overheden aan nieuwe 5G toepassingen en past die kennis ook toe in Nederland. Bekijk hier welke testen en proefprojecten er al plaatsvinden en hoe we 5G in de praktijk brengen.

th

Opening Vodafone 5G Lab

In deze video zie je wat we in ons 5G-lab in Düsseldorf doen. We testen daar onder andere nieuwe 5G toestellen en laten zakelijke klanten zien wat 5G-technologie mogelijk maakt.

th

Interessante toepassingen

Tony Baird, Technology Director van Vodafone Nieuw-Zeeland beschrijft de techniek achter 5G en demonstreert interessante toepassingen voor het bedrijfsleven in de nabije toekomst.

Meer informatie over 5G

5G in de praktijk

Is het nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan een aantal praktijkvoorbeelden en toepassingen ter inspiratie.

De evolutie van 5G

In deze gids laten we zien welke revolutionaire dingen mogelijk worden nu 4G evolueert naar 5G.

De potentie van 5G

5G heeft de potentie om bedrijven en ervaringen van consumenten te transformeren. Zo gaat dat er uitzien.

Het laatste nieuws over 5G

bsf

Klimaatbeheersing op kantoor

"Vindt u het hier warm genoeg?" Die vraag kan zomaar verschijnen op het schermpje van een apparaatje op je bureau. Dat apparaatje is de 'Climatics Feedback Sensor' van ACS - Connected Buildings. Het bevat sensoren die continu het klimaat meten.

Lees hele artikel »
errg

Veranderende mobiliteit

Zelfrijdende auto's, smart shipping en drones zijn allemaal afhankelijk van betrouwbare en snelle mobiele telecommunicatie. Bijvoorbeeld omdat ze voortdurend software updates moeten krijgen om veilig te blijven werken. 5G gaat hier een essentiële rol in spelen.

Lees hele artikel »
hdff

Livestreaming wordt rekensom

Tijdens het livestreamen van Lowlands kan de verbinding met één of meer camera's uitvallen. De capaciteit van 4G is beperkt. En het publiek gebruikt hetzelfde netwerk. Met 5G wordt het een simpele rekensom: "50 Mbit beschikbaar? Dan kunnen we 5 camera's inzetten."

Lees hele artikel »
De wereld van 5G begint hier | Vodafone

Niet om op te scheppen, maar...

vd

Vodafone is wereldwijd leidend in 5G met testprojecten in maar liefst negen verschillende landen.

fdv

Vodafone heeft 5G met succes getest en vertraging teruggebracht tot minder dan 2 milliseconden.

hnh

Vodafone heeft al 5G-bandbreedte gekocht in Engeland, Italië en Spanje. Daar komen binnenkort andere landen bij.