Het onzichtbare zichtbaar maken
Met Narrowband-IoT

Ondernemers met ambities maken gebruik van IoT. Want IoT maakt business meetbaar en daarmee slimmer. Een voorbeeld van zo’n ambitieuze onderneming is Remoticom. Dit bedrijf ontwikkelt sensoren voor bijvoorbeeld de agrarische sector, waarmee complexe locaties in kaart worden gebracht. Hiervoor maken ze gebruik van Narrowband-IoT van Vodafone. De ideale oplossing voor sensoren op moeilijk bereikbare locaties waarbij lange batterijduur van belang is.

Meer weten over hoe ondernemers met behulp van NB-IoT van Vodafone inzicht krijgen in informatie die voorheen onzichtbaar was? Lees de whitepaper.

In deze video legt Michel Vugs, CTO van Remoticom, uit hoe NB-IoT van Vodafone zelfs toepasbaar is op lastig bereikbare plekken.

Meer weten over IoT?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan met onze IoT-experts

Overal dekking

Over NB-IoT

Vodafone voorziet Remoticom van dataconnectiviteit. Narrowband-IoT biedt een gegarandeerde connectiviteit, zodat Remoticom's sensoren een optimaal netwerk hebben om data te verzamelen. Voor de landbouw betekent dat dat alles meetbaar is en precisielandbouw mogelijk wordt. 

Narrowband-IoT gebruikt een specifieke frequentie die sterk genoeg is om door dikke muren heen te gaan en zelfs ondergronds gebruikt kan worden. Hierdoor biedt het dekking in de meest uitdagende situaties. Narrowband-IoT kent bovendien geen wettelijke beperkingen op de hoeveelheid data die een apparaat verzendt. 

NB-IoT is geschikt voor apparaten die maar enkele keren per dag kleine hoeveelheden data versturen of ontvangen. Op het netwerk wordt onnodig verkeer dus tot een minimum beperkt en dit bespaart veel stroom. Apparaten kunnen daardoor tot wel 10 jaar communiceren zonder dat de batterijen opgeladen hoeven te worden. 

Network

Wist u dat...
Vodafone de enige provider in Nederland is die twee speciaal voor IoT ontwikkelde netwerken aanbiedt?

Ontdek meer over NB-IoT en LTE-M.