5G. Samen vooruit

Op ons krachtige GigaNet

5G is de nieuwste generatie mobiel internet. Met 5G op ons krachtige GigaNet wordt een nieuwe wereld aan mogelijkheden geopend voor uw onderneming. Ondernemen wordt sneller, slimmer en duurzamer. Lees meer over de mogelijkheden van ons 5G-netwerk voor uw business. 

5G voor ondernemers

Nóg sneller en stabieler

5G wordt de komende jaren steeds krachtiger en kan nu al snelheden van 1 Gbit/s bereiken. Ook op drukke plekken als een voetbalstadion of festivalterrein. De hoeveelheid te versturen en ontvangen data is ook hoger. En in de komende jaren wordt 5G alleen maar beter.

5G voor ondernemers

Meer apparaten verbonden

Het Internet of Things (IoT), Virtual Reality en Augmented Reality. Hiervoor zijn op hetzelfde moment veel meer verbindingen nodig tussen apparaten. Met 5G is dit mogelijk. Voor u brengt dit kansen, zoals het inzetten van robots en slimme apparaten voor uw bedrijf. 

5G voor ondernemers

Extreem minder vertraging

De reactietijd van 5G is veel korter, van tientallen (4G) naar enkele milliseconden. Dit maakt zelfrijdende auto's, bussen en vrachtwagens een realistisch toekomstbeeld. Maar ook het gebruik van livestreams tussen dokters en ambulances. Zonder haperen.

Zo bent u klaar voor 5G

Wilt u gebruikmaken van 5G? Dan heeft u 3 dingen nodig

network
5G-netwerk

Ons 5G-netwerk is in vrijwel heel Nederland beschikbaar.

smartphone
5G-telefoon

Uw 5G-toestel haalt u bij Vodafone, check hier al onze 5G toestellen.

simcard
5G-abonnement

Al onze Red Pro abonnementen hebben standaard 5G. Ook als u al klant bent.

Innovatie met 5G van Vodafone

Kies voor 5G, dan zijn ook u en uw bedrijf klaar voor de toekomst.

5G is livestream superdokters

5G opent ongekende mogelijkheden voor elke sector, bijvoorbeeld de digitale gezondheidszorg. Zo zijn er nu al succesvolle tests met het livestreamen van dokters die in contact staan met ambulances en op afstand patiënten monitoren. Vodafone werkt hier aan in onze 5G Hub in Eindhoven, samen met Philips en het Catharina Ziekenhuis.

 

5G voor ondernemers
5G voor ondernemers

5G is blind je koers bepalen

Voor topwielrenner Tristan Bangma met 1% zicht is het onmogelijk om zelfstandig te fietsen. Tot voor kort had hij een 'piloot'. De gouden medaillewinnaar van Rio krijgt nu via het 5G-netwerk van Vodafone razendsnelle aanwijzingen op zijn koptelefoon over iedereen op de baan, zodat hij zelf kan fietsen. De hogere snelheid en mindere mate van vertraging van 5G maken deze bijzondere oplossing mogelijk. Lees meer over hoe 5G topsporter Tristan vooruit helpt.

5G is springplank voor ondernemers

Op 10 jarige leeftijd verloor Pim Dresen zijn hart aan de sneakercultuur. Zijn liefde voor streetstyle én technologie leidde tot Mercer. Met 5G van Vodafone en de nieuwe videotechniek Volumetric kunnen ondernemers zoals Pim, hun producten laten zien en hun verhaal op een nieuwe, visueel sterke manier vertellen. Dit is een totaal nieuwe manier van content beleven en de enige manier om menselijke bewegingen en emoties volledig te vatten in 3D. Lees meer over hoe 5G oplossingen biedt voor bedrijven zoals Mercer.

5G voor ondernemers

5G-dekking in Nederland en over de grens

5G is nu beschikbaar bij Vodafone. Is er in uw omgeving nog geen 5G-signaal? Dan blijft u automatisch verbonden met ons krachtige 4G-netwerk. Bekijk op de dekkingskaart waar u 5G al ontvangt.

5G werkt ook al over de grens bij Vodafone. Zo kunt u 5G al gebruiken in onder andere Duitsland, Oostenrijk en China. Binnenkort volgen meer landen, zoals Turkije, Groot-Brittannië, Spanje en Italië.

Zakelijke abonnementen met 5G

Sim Only

Red Pro Connect

Red Essential

10 GB data
Onbeperkt bellen

Sim Only

Red Pro Select

Red

25 GB data
Onbeperkt bellen

Sim Only

Red Pro Unlimited

Red Unlimited

Unlimited data
Onbeperkt bellen

Zakelijke telefoons met 5G

5G toestel checker

Is uw toestel al geschikt voor 5G?

Steeds meer telefoons zijn klaar voor het 5G-netwerk.

5G voor ondernemers

Wat is 5G en wat kunt u ermee?

Wereldwijd wordt hard gewerkt aan het ontwikkelen van 5G-applicaties en het bouwen van 5G-netwerken. Maar welke kansen zien we voor de toekomst van 5G? En hoe werkt 'network slicing' en 'edge computing'? 

Lees meer over 5G
5G voor ondernemers

Vodafone werkt aan 5G in Nederland

De snelheid en stabiliteit van 5G zetten de deur open voor innovatie en creativiteit. Samen met tal van bedrijven, wetenschappers en de overheid testen we de mogelijkheden in de 5G Hub in Eindhoven. In het hoge noorden experimenteren we met 5G in samenwerking met experts onder de titel 5Groningen.  

Lees meer over de 5G Hub en 5Groningen

Veelgestelde vragen over 5G

Op dit moment is 5G volop in ontwikkeling. 5G wordt de komende jaren steeds slimmer, sneller en efficiënter. 5G zorgt voor een betere gebruikservaring doordat de reactietijd en downloadsnelheid verbeteren. Hoe u 5G ervaart hangt af van de drukte op het netwerk, uw locatie en uw telefoon.

 

De reactietijd (ook wel latency) zal met zo’n 30 procent verbeteren: van gemiddeld 30 milliseconden op 4G tot onder 20 milliseconden op 5G. De downloadsnelheid op het 5G-netwerk kan oplopen tot 1 Gbit/s. De maximaal te behalen snelheid op het 4G-netwerk is nu 350 Mbit/s. In het begin van het nieuwe 5G-netwerk zal de snelheid zo'n 10 procent hoger zijn. 

De ideale frequentie voor 5G is 3,5 Ghz omdat het bereik van deze frequentie zeer groot is. 3,5 Ghz komt in Nederland naar verwachting pas in 2023 beschikbaar omdat deze frequentie nu nog wordt gebruikt door Defensie en veiligheidsdiensten. Er zijn wel al grote verbeteringen te behalen op andere banden voor die tijd.

Sommige mensen maken zich zorgen over het effect van mobiele telefoons, wifi en antennes op hun gezondheid. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en ons Kabinet (Kamerbrief over 5G en gezondheid) is er geen overtuigend wetenschappelijk bewijs dat radiogolven van base stations en draadloze wifi-netwerken en mobiele telefoons een negatief effect op de gezondheid hebben. We willen dat onze producten en diensten veilig zijn en dat onze klanten zonder zorgen hun mobiele telefoon en draadloze apparatuur kunnen gebruiken. Daarom werken we op (inter)nationaal niveau samen met verschillende organisaties aan onderzoek en voorlichting.

 

Lees meer over 5G en gezondheid

Met een Red (Pro) abonnement gebruikt u automatisch 5G. Wanneer u ook een geschikt 5G-toestel heeft, verbindt deze automatisch met het 5G-netwerk. In de meeste gevallen is dit direct.

 

In deze gevallen kan het 24 uur duren voordat u verbonden bent met 5G: 

 

  • Wanneer u een 5G (DSS geschikt) toestel bij een derde partij koopt zoals Mediamarkt. Ons netwerk heeft tot 24 uur nodig om uw toestel herkennen. Daarna bent u automatisch verbonden. 
  • Wanneer u uw simkaart eerst gebruikt in een 4G-toestel en daarna in een 5G-toestel. Ons netwerk heeft tot 24 uur nodig om uw toestel herkennen. Daarna bent u automatisch verbonden. 

5G wordt in steeds meer landen uitgerold. Om 5G in het buitenland te gebruiken moeten we contracten afsluiten met partners om van dit netwerk gebruik te mogen maken. Hier zijn we druk mee bezig. Zo kunt u 5G al gebruiken in onder andere Duitsland en China. Binnenkort volgen meer landen zoals Turkije, Groot-Brittannië, Spanje en Italië. Bekijk hier alle landen met 5G.